Satukasetilla

Satukasetilla

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Onko olemassa tyttöjen ja poikien juttuja?

Kuka määrittelee että on olemassa tyttöjen ja poikien juttuja? Miksi muka tyttö ei voi omistaa pikku autoja ja poika nukkea? 
Miksi ihmiset hämääntyy kun tyttö ilmoittaa leikkivänsä autoilla tai poika kertoo uudesta nukestaan?

Kummipojallani on ollut aina joku nukke ja nyt 2,5vuotiaana hän sain ihan oman hienon nuken Baby Annabellan. Oli niin onnellinen pieni poika. Samoin toinen pieni tyttö ihminen halusi aina kaupasta autoja. Häneltä kun joskus kysyttiin että mitä haluat synttärilahjaksi nii vastaus oli semmoisen ison aurarekan.
Itse olen omistanut pikku autoja niin kauan kun tiedän. Ensimmäisen kaukoohjattavan auton sain 7-vuotis syntymäpäivälahjaksi. On muuten ehjä vieläkin. Mikä määrittelee että tytöt saavat leikkiä vain jollain tietyllä lelulla koska ne on tyttöjen? Eikö tämä asenne lähde lapsen omista vanhemmista tai lähi piiristä. Sama on lasten vaatteiden väri. Poikien väri on sininen, tyttöjen punainen- kuulee niin monesti rivienvälistä. Se nostaa ainakin minulla karvat pystyyn. Ei ole olemassa tyttöjen ja poikien värejä. On vain tylsien, kapeakatseisten aikuisten mielipiteitä. 

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä! Ei oo olemassa poikien ja tyttöjen leluja tai värejä.. :)

    VastaaPoista
  2. Kaikki saa tykätä kaikenlaisista jutuista... :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua